BLOKADA Filozofskog: Privatno obezbeđenje izbacilo novinare sa fakulteta

Posted on 10/10/2014

0


522463_protest-03-foto-marija-filipovic_fGrupa studenata i dalje blokira Filozofski fakultet, a akedemci tvrde da neće napustiti zgradu sve dok Uprava ne ispuni njihove zahteve. Privatno obezbeđenje izbacilo je ekipu “Blica” i “Večernjih novosti” kada smo pokušali da uđemo na konferenciju koju organizuju studenti tog fakulteta.

522428_studenti011014ras-foto-emil-conkic_f

– Obezbeđenje je tražilo da pokažemo akreditacije, a kada smo ih pokazali, rekli su da to nisu prave, jer prave akreditacije može da da samo uprava fakulteta – kaže naša reporterka.

Filozofski fakultet i dalje je pod blokadom oko 300 studenata. Među njihovim zahtevima su smanjenje cene prijavljivanja ispita, da se budžetskim studentima ne naplaćuje privaljivanje preko 60 espb bodova , da se omogući prijavljivanje preko 70 espb bodova, jednogodišnje budžetsko finansiranje apsolvenata i da se studentima koji su fakultet upisali 2006. godine dozvoli da studije završe po programu koji su upisali.

 

Učesnici blokade sebe nazivaju “samoorganizovanim studentskim pokretom Filozofskog fakulteta”, a preko zgrade na Studentskom trgu razapeti su transparenti na kojima, između ostalog, piše “Blokada je u toku”, “Stop pljački studenata”, “Blokada”, “Dođi na zbor”, “Vi nas ne slušate, mi vas ne puštamo” i “Izvinite, koliko košta budžet”.

Učesnici blokade jutros su u izjavama za Tanjug rekli da im se niko iz Uprave još uvek nije obratio i da očekuju više informacija u toku dana.

Dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević je u kratkoj izjavi Tanjugu potvrdio da blokada i dalje traje, kao i da će tokom dana biti održan sastanak Uprave, nakon čega će imati više informacija.

Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/501426/BLOKADA-Filozofskog-Ekipa-Blica-izbacena-iz-zgrade-fakulteta

 

 

 

Advertisements