SKONUS PONOVO IZDAJE STUDENTE!

Posted on 06/10/2014

1SKONUS je ove 2014. godine po ko zna koji put potvrdio svoju ulogu najvećeg izdajnika studentske populacije u borbama za materijalne, ali i sve ostale interese studentkinja i studenata.

Tokom nekoliko prethodnih dana SKONUS je počeo da najavljuje studentske proteste širom Srbije. U pitanju su, zapravo, lažni protesti osmišljeni tako da izmore studente, da ih izvedu na besmislene šetnje do državnih institucija koje više liče na paradiranje nego na ozbiljan protest i da pacifikuju studentski revolt tako što će njihovi predstavnici (koji su jedini studentski predstavnici koje država priznaje, iako predstavljaju isključivo svoje i interese stranaka čiji su članovi) popiti kafu sa predstavnicima ministarstva, izaći i trijumfalno objaviti pobedu studenata mašući papirima sa praznim obećanjima ministarstva. Svaki student će lako prozreti laž da su protesti ozbiljno organizovani i da se SKONUS i njihovi partneri zaista bore za prava studenata. Njihova laž će biti kratkog daha jer oni nisu, niti mogu da istinski predstavljaju studente – svaki student predstavlja sebe na studentskim zborovima i time sprečava da, igrajući se sa životima studenata, mladi politikanti jure karijere i svoje mesto u parlamentu.

Njihovi protesti su lažni jer samo oni odlučuju o zahtevima i jer će izdati studente onog trenutka kada obave svoj zadatak smirivanja istih kroz sklapanje bednih kompromisa na štetu studentske populacije.

Nakon što su se raširile vesti da se na fakultetima širom Srbije studenti samoorganizuju, prave studentske zborove bazirane na principima neposredne demokratije, na kojima svako može da se javi za reč i da predlaže dalje korake studentske borbe, bez ikakvih vođa, štrajkačkih odbora i političkih organizacija koje stoje iza njih, ovi bedni politikanti koji već godinama u službi svojih partija sabotiraju radikalizovanje protesta i ispunjenje studentskih zahteva su ponovo stupili na scenu, da odigraju svoju dobro uigranu tačku studentske izdaje zamaskirane lažnom pobedom, pobedom koje nema.

Kolege i koleginice, jedino rešenje je da nastavimo da se samoorganizujemo, pravimo zborove na našim fakultetima i sami odlučujemo o oblicima protestnih aktivnosti kojima ćemo se boriti, bile to protestne šetnje, blokade mostova, puteva ili blokade zgrada fakulteta!

Samoorganizacijom do istinske borbe studenata i studentkinja za svoja prava!

Advertisements