Sutra protest studenata Ekonomskog fakulteta

Posted on 25/09/2013

0Studenti Ekonomskog fakulteta organizovaće sutra, u četvrtak u 13.30 sati protest ispred zgrade fakulteta zbog, kako kažu, novih nameta koje je fakultet propisao i o čemu su saznali pre samo par dana i to preko sajta. Kako tvrde novi propisi nisu prošli sednicu niti je obavešten studentski parlament.

 

– Od pre nekoliko dana na sajtu fakulteta osvanulo je obaveštenje o novim nametima za studente. Rukovodstvu smo predočili brojne zahteve, a među najvažnijim su da se ne plaća apsolventski staž 28.000 dinara, da se omogući obnova godine studentima koji nisu prešli na nov sistem studiranja koji bi trebalo da važi tek od 2016. godine, kada generacija koja je upisala 2012. godine “stasa” za četvrtu godinu i da se ne plaća seminarski rad 3.300 dinara, jer na pojedinim smerovima, gde nema 240 bodova, seminarski je obavezan – kaže za “Blic” Tijana Vukićević, član studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta.

 

Sastanak sa rukovodstvom fakulteta zakazan je za 14 sati, pa ako njihovi zahtevi ne budu usvojeni, studenti najavljuju nastavak protesta, pa čak i blokadu fakulteta.

izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/407772/Sutra-protest-studenata-Ekonomskog-fakulteta

Advertisements
Posted in: Iz medija