Studenti prekinuli antidemokratsku tribinu

Posted on 13/05/2013

4Grupa studenata je u ponedeljak uveče na Filozofskom fakultetu u Beogradu prekinula antidemokratsku tribinu „Demokratija – mit i stvarnost” u organizaciji tzv. „Studenti za slobodu” i Liberalnog centra „Katalaksija”. Ovi liberalni funadmentalisti javnosti su poznati po svojim prokapitalističkim, filofašističkim stavovima, kojima se pravdaju i podržavaju zločini tranzicije i privatizacije, a kao svetli uzori u političkoj praksi veličaju se Augusto Pinoče, Margaret Tačer i Draža Mihailović.

Grupa studenata antifašista ušla je na početku tribine u salu 105, i uz uzvike „CIA, NATO, napolje sa Filozofskog”, „Bando buržujska”, „Fašisti napolje!” i dr, primorala organizatore tribine da je raspuste. Organizatori ove neuspele tribine su nešto kasnije održali petominutni skup ispred Filozofskog fakulteta, pokušavajući da prikriju fijasko koji su doživeli.

Studenti su još jednom pokazali da za one koje zagovaraju postojeći sistem eksploatacije u kome se obrazovanje, kao i sve ostalo, tretira kao roba nema mesta na fakultetima. Ovakvim organizacijama ostaje jedino da svoje skupove u budućnosti održavaju u privatnoj režiji.

02

Kapitalistički fundamentalisti primorani da napuste Filozofski fakultet!

Advertisements
Posted in: Studentske borbe