Fakultet ponudio studentima olakšice, pa povukao ponudu

Posted on 19/11/2012

0Studentima koji su fakultet upisali 2006. i 2007. godine ponuđeno je da ih fakultet oslobodi od sistema kupovine bodova i od ponovnog slušanja ispita koje nisu položili, uz uslov da plate po 6.000 dinara po ispitu.

Studenti su se danas složili sa ovom ponudom fakulteta, ali kako saznajemo, kada je ona stigla pred šefove katedri, profesori su se pobunili protiv ove ponude Saveta i vratili studentima prvobitne uslove, 1.300 dinara po bodu, koji su i razlog tronedeljne blokade nastave.

Studenti su protest i započeli zato što im je fakultet bez prethodnog obaveštenja nametnuo da plaćaju 1.300 dinara po svakom bodu ispita koji prenose, što bi neke od njih koštalo mnogo više od školarine.

Posle nekoliko dana protesta studenti su ponudili upravi fakulteta da svi koji imaju manje od deset prenetih ispita plaćaju 3.000 dinara po ispitu, a da oni koji imaju više plate ukupno 39.000 dinara.

Pre desetak dana zvanično je završen regularni i vanredni rok za upis studenata, a od 600 apsolvenata fakultet je pod postojećim uslovima upisalo njih 80-ak.

 

Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/352495/Studenti-FASPERa-vec-dve-nedelje-blokiraju-nastavu

Advertisements
Tagged: ,
Posted in: Studentske borbe