Srednjoškolci, pazi vamo!

Posted on 02/11/2012

0Mi studenti, kad smo bili u srednjoj školi, na fakultet smo gledali kao na nešto vrlo daleko. Ako i ti tako razmišljaš, razmisli ponovo – vrlo brzo ćeš zajedno sa svojom porodicom biti u problemu da platiš preskupu školarinu. Moraćeš da štediš za svako parče papira na kome faklultet proceni da može da ti uzme pare.

Mi smo svi bili ubeđeni da ćemo upisati faks na budžet, a i ako ne uspemo da ćemo preći posle prve godine jer ćemo sve dati u roku. Čak i ako daš sve u roku možda nećeš biti na budžetu, zato što postoji RANGIRANJE – broj mesta na budžetu je fiksan i moraš da se takmičiš sa svojim kolegama za mesto na budžetu.

Treba da znaš da manje od 20% studenata završi fakultet u roku, a 50% odustane pre kraja najčešće zato što nemaju više odakle da plate. Čak i oni koji su na budžetu plaćaju materijal za rad, plaćaju i najmanju sitnicu.

 Mi ćemo u sredu 7. novembra na Studentskom trgu (kod Filozofskog i Filološkog faksa) u 16h organizovati protest za besplatno obrazovanje. Dođi da podržiš i pridružiš se protestu svojih budućih kolega. Ako ne počneš na vreme da se boriš, biće kasno!

Vidimo se na protestu!

Udruženi studenti Beogradskog univerziteta i Univerziteta umetnosti

Advertisements
Posted in: Studentske borbe